Otevíráme tři nové ScioŠkoly

Společnost Scio působí v oblasti vzdělávání už více než 20 let. Rok existence má za sebou první ScioŠkola na Praze 11, inovativní základní škola, která si klade za cíl připravit děti na život v rychle se měnícím světě. Po roce jejího úspěšného fungování se otevírají další tři ScioŠkoly, na Praze 9, v Brně a v Olomouci. Na slavnostní zahájení jsou zváni zástupci médií, kteří se zajímají o inovativní vzdělávání a chtějí se o školách dozvědět více.

Už více než 20 let se věnujeme inovacím v českém vzdělávání. V poslední době se nám ozývali rodiče, kteří volali po otevření školy, která by jim umožnila poskytnout dětem kvalitní vzdělávání. Otevřít se nám ji podařilo, ale jak vidíme, tak jedna nestačila. Letos tedy otevíráme další tři. Zatím to vypadá, že ani toto rozšíření nestačí, a že rodiče mají zájem o otevření škol také v dalších městech,“ říká Ondřej Šteffl, zakladatel společnosti Scio a ScioŠkol.

Mnoho rodičů v současné době řeší, jak připravit své děti pro spokojený a úspěšný život v současném světě. Soudobý systém klasického základního vzdělávání je zastaralý a staví převážně na získávání vědomostí. Kde ale děti mají získat dovednosti, které uplatní v moderním světě, který klade velké požadavky? „Máme-li děti připravovat na život, musíme je především učit reagovat na změny a aktivně utvářet svůj život. Jen těžko ale můžeme někoho připravovat na změny v prostředí, které se nemění (tak jako většina tradičních škol). Proto je ScioŠkola proměnlivé, variabilní, učící se prostředí. Zároveň stavíme na silných stránkách každého dítěte, pracujeme s jeho vnitřní motivací k učení a zakládáme si na dobrých vztazích napříč školou,“ odpovídá Ondřej Šteffl. Hlavním posláním ScioŠkol je připravit děti tak, aby měly všechny dovednosti, které jim umožní prožít spokojený život v rychle se měnícím světě. ScioŠkoly také staví na předpokladu, že je nutné podporovat jedinečnost každého dítěte, rozvíjet silné stránky, podpořit motivaci a přirozenou touhu se učit.

Nové ScioŠkoly připravují na den svého otevření zahradní slavnosti, na kterých vystoupí Ondřej Šteffl. „Srdečně zveme všechny zástupce médií, kteří se zajímají o svobodné vzdělávání a jeho pojetí ve Scioškolách, aby se přišli podívat na Zahradní slavnost. Vystoupí zde Ondřej Šteffl, chystáme program pro děti a bude také možnost si popovídat s představiteli školy,“ zve na zahradní slavnost nové ScioŠkoly na Praze 9 její ředitelka Štěpánka Rajchlová.

Termíny zahradních slavností jednotlivých ScioŠkol

Praha 9