Vyhlášení počítačové vzdělávací hry roku 2014

Společnost Scio vyhlásila 1. března vzdělávací hrou roku 2014 videohru Valiant Hearts: The Great War. Mezi nominovanými byly mimo jiné např. hry MouseCraft nebo The Talos Principle. Do hlasování se zapojili dětští a vývojoví psychologové, pedagogové a odborníci na počítačové hry z webu JakouHru.cz, který hodnotí hry z hlediska vzdělávacího potenciálu.

Vedoucí projektu JakouHru.cz Jiří Vojáček uvedl: „Valiant Hearts jsou typickým příkladem moderní videohry, která nejen pobaví, ale má i vzdělávací rozměr. Malým hráčům srozumitelnou formou představí naši historii, učí je tvořivě myslet, řešit problémy a spolupracovat."

Recenze vítězné hry mimo jiné dále uvádí: „…hra vysvětluje dětem, co byla první světová válka, proč vypukla, jak probíhala a že byla strašlivá. Rodiče mohou dětem pomoci s hledáním dalších pramenů, bavit se s nimi o bitvách, kterých se jako hrdinové ve hře zúčastní, i o tom, co válka přinesla a jak změnila svět. Valiant Hearts je hra, která výtečným způsobem kombinuje zábavu, učení a vážné téma."

Hra Valiant Hearts: The Great War získala celkové hodnocení dvě a půl hvězdičky ze tří možných, čímž se stala na JakouHru.cz jednou z vůbec nejlépe hodnocených her roku 2014. Má skvělou ručně kreslenou grafiku, která hráče upoutá a výbornou hratelnost. Hru vydala společnost Ubisoft, v ČR distribuuje společnost Playman, jejímž zástupcům bude ocenění Vzdělávací hra roku 2014 předáno v průběhu měsíce března.

Kontakt pro více informací:

Michaela Dostálová

774 555 570